FAQ

Om Five Seasons di Ole A. Dyck-Madsen

FAQ Spørsmål og svar

Teknisk arrangør
Five Seasons, Via Palestro 14, 37011 Bardolino (VR) 
Lic. No 4062/03 

Navale Ass. S.p.A., Via Pascoli 31/1c 37010 Affi (VR)
Policy no. 4169793/S.

Five Seasons er et italiensk reisebyrå, som selger reiser, der er derfor dekket av den italienske Rejsegarantifonden.

Forsikring – For å sikre at Five Seasons alltid kan oppfylle sine forpliktelser overfor våre kunder, har vi tegnet en ansvarsforsikring ved Navale Ass. S.p.A., Via Pascoli 31/1c 37010 Affi (VR), policy no. 4169793/S. 

Hvem er vi? – Alle medarbeidere hos Five Seasons er av nordisk nasjonalitet og overveiende danske. Vi har alle lang erfaring fra reise-, turist- og luftfartsbransjen.

Alle våre medarbeidere ser reisebransjen som ikke bare deres arbeide, men i høy grad som deres hobby også. Vi elsker å reise, oppleve, spise og drikke godt. Dette avspeiler seg selvfølgelig i innholdet og opplegget i våre reiser.

Er det sikkert å reise med Five Seasons? – Det er absolutt sikkert å reise med Five Seasons. Våre reiser går til politisk stabile land, vi er dekket av den italienske Rejsegarantifonden og har dessuten i tillegg tegnet en spesialforsikring for uforutsette begivenheter.

På reisen benytter vi kvalifiserte reiseledere og guider, som med deres lange erfaring vet hvordan eventuelle problematiske situasjoner skal håndteres. På våre aktive reiser, f. eks. Vandrings- eller klatrereiser, vil det alltid være en autorisert alpin-/naturguide eller en autorisert instruktør tilknyttet gruppen.
På matlagingskursene har Five Seasons kontrollert arrangørens forsikringer og opplegg.

Five Seasons tilbyr dessuten også et nødnummer, som man kan ringe 24 timer i døgnet under hele reisens varighet.

Reisen

Bestilling av reiser – Det kan bookes direkte her på hjemmesiden eller via e-mail til booking@five-seasons.info. Etter at vi har mottatt din forespørsel, sender vi deg en booking bekreftelse innenfor 48 timer.

Blir alle reiser gjennomført? – Det er naturligvis vårt mål at alle reiser skal gjennomføres som planlagt. Det er jo nettopp derfor vi har produsert dem. For å sikre at så mange reiser som mulig gjennomføres, har vi valgt å reise i små grupper og tilby de samme reiser i både Danmark og Norge.
I enkelt tilfelle kan en reise avlyses ved markant mindre deltagerantall enn det reisen er basert på. Five Seasons forplikter seg i så fall til å informere eventuelt påmeldte gjester om avlysningen senest 8 uker før reisens begynnelse men helst tidligere hvis det er mulig.

Blir en reise avlyst, vil vi alltid forsøke å tilby en lignende alternativ reise.

Hvordan fungerer flyreisen? – Vi selger alle våre rundreiser uten å inkludere flyreisen i pakken fordi man i dag kan finne langt billigere flyløsninger på internettet enn de som flyselskapene tilbyr reisearrangørene. Denne løsningen gir også en del frihet til selv å skreddersy reisen f.eks. ved å forlenge oppholdet på reisemålet eller til kanskje å fly ut eller hjem fra den byen man ønsker, og dermed oppnå en større fleksibilitet fremfor å tvinges til bestemte flyplasser, eller avreise steder.
Vi anbefaler at alle våre gjester venter med å bestille flyreisen til de har mottatt en skriftlig bekreftelse fra Five Seasons på at reisen gjennomføres. Det kan gjøre at billettene blir litt dyrere, men man unngår så å sitte tilbake med flybilletter til et avlyst reisearrangement.

Betaling

Hvordan betaler jeg? – Betaling foregår i følge våre betalingsfrister og betingelser. Disse finnes under ”Reisevilkår/Depositum og betaling”. Reisen betales i Euro via bankoverførsel til vår konto i Italia.

Hotellet

Hvordan er hotellene som benyttes? – Vi arbeider med særskilt utvalgte hoteller. Ingen av hotellene er valgt ”bare” fordi de ligger bekvemt til eller er spesielt billige. Selve hotelloppholdet skal være en opplevelse i seg selv. Derfor er standard, serviceinnstilling, beliggenhet eller historie, det avgjørende i vårt valg. Ofte faller valget på noen av Europas beste hoteller, i andre tilfelle er det uoppdagede skjønnheter, som vi har funnet fram til under våre mange reiser. Det er alt fra 5-stjerners luksushoteller til den enkle fjellhytte med overnatting i sovesaler.

Kan jeg ha spesielle ønsker for hotelloppholdet? – Ja, men så skal du informere oss om det samtidig som du bestiller reisen. Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at det kun vil være tale om ØNSKER. Vi vil gjøre vårt ypperste for å oppfylle disse ønskene, men vi ikke gi noen garanti på at vi lykkes med det.
Vi skal også gjøre oppmerksom på at de færreste hoteller i dagens Europa har rom for røykere, samt at det er røykeforbud i alle offentlige innendørsområder på hotellene.

Kan jeg bestille et spesielt rom på hotellet? – Våre rom på hotellene er vanligvis standardrom. Dette betyr, at selv om hotellet har noen enkelte rom med høyere standard, vil det være sjeldent at vi kan få dem. På hotellets internettsider vises som oftest bilder av de beste værelsene som ikke nødvendigvis avspeiler standarden på rommene som er inkludert i reisen.
Ønsker du et bedre rom, havutsikt, balkong, junior-suite, osv., kan vi i enkelte tilfelle hjelpe med å bestille dette gjennom vårt italienske søsterselskap. Dette innebærer en ekstra avgift og et reservasjonsgebyr på € 15 pr. rom og hotell. Vi kan dessverre ikke gi en nøyaktig beskrivelse av slike værelser, men henviser til hotellenes nettsider.
Vær også oppmerksom på at det kan ta tid å få bekreftet oppgradering av værelser fra hotellene.

Er det ekstra utgifter forbundet med hotellenes fasiliteter? – Dette varierer veldig fra hotell til hotell. Generelt er det meste inkludert i prisen, mens massasje i helsesentre eller bruk av tennisbaner, etc., er eksempler på fasiliteter som bestilles og betales direkte til hotellet.
På enkelte hoteller betaler man også ekstra for aircondition og safe.

Er aircondition og swimmingpool alltid tilgjengelige? – På de fleste hotellene er aircondition alltid aktiv, men noen få steder vurderes det i forhold til temperaturen ute. Vær oppmerksom på at aircondition er svært dyrt, og ikke særlig miljøvennlig og har neppe til formål at gjøre rommet til et kjøleskap. Meningen er derimot å oppnå en behagelig temperatur for en sunn og god nattesøvn.
Swimmingpool er normalt tilgjengelige på dagtid i den varme perioden og etter hotellets eget opplegg.

Maten

Hvordan er frokosten på hotellene? – Våre hoteller har generelt kontinental, engelsk eller amerikansk frokostbuffe. Utover kaffe/te, brød og syltetøy finnes det også forskjellige typer müsli, cornflakes, skinke, ost og også ofte frisk frukt og egg. Engelsk eller amerikansk frokost inkluderer som regel også varme retter.
Vi vet hvor viktig dette måltidet er for våre gjester og har også valgt deretter.

Hvordan er de inkluderte måltidene? – Praktfulle!

Alle måltider, lunsjer og middager som er inkludert i reisene, er valgt med hjertet og med ganen. Vi har i forveien smakt oss gjennom hver eneste meny som er inkludert med stor omhu.
Det er absolutt ikke meningen at våre gjester går sultne til sengs når måltidene er inkludert. Selv, er vi veldig glade i god mat og god vin, og det har nok vært sterkt medvirkende på reisenes innhold.
Måltidene er både deilige og vidunderlige. Vi skriver noen ganger om ”lett lunsj”. Dette betyr imidlertid ikke at man går sulten fra bordet. Måltidet er simpelthen bare ikke noen tradisjonell lunsj med forrett, hovedrett og dessert, men derimot skinker, oster eller lignende på en vingård.
Av og til spiser vi på hotellene, men det er aldri snakk om en ”vanlig” halvpensjon. I slike tilfeller vil det være spesielt sammensatte menyer for Five Seasons ApS gjester.

Vi er nærmest allergiske mot intetsigende hotell- og kantinemat. OG det er ALLTID drikkevarer inkludert i ALLE våre måltider! Som regel vin og mineralvann.
Noen steder er den inkluderte vinmengden avtalt i forveien, andre steder «ad libitum» men innenfor rimelighetens grenser til selve måltidet (altså ikke etter at desserten er servert).

Hvis jeg har matallergi? – Alle restauranter, som vi benytter på reisene våre, er profesjonelle og vil alltid kunne tilby alternative menyer. Vi kan imidlertid ikke garantere nøyaktig samme standard som den programførte menyen.
For å kunne tilby så gode alternative menyer som mulig, ber vi om at man gjør oss oppmerksom på eventuelle allergier ved bestillingen av reisen og kontrollerer at det samtidig også står innført i reisedokumentene.


Book online

Fyll ut vårt bestillingsskjema

Booking


Nyhetsbrev
Ja takk, jeg ønsker å motta
Five Seasons nyhetsbrev
E-mail