Gastronomisk Slotsophold i Piemonte - Dag til dag program

Piemonte er berømt for to ting: Deres fremragende køkken og vine samt de mange slotte og borge.

Denne rejse tager sit udgangspunkt i netop disse to områder. Vi bor på et af Europas smukkeste middelalderslotte og tager derfra på ikke blot gastronomiske, men også kulturelle og naturskønne udflugter.

Vor forunderlige rejse bringer os til Albas trøfler, Barolos vine, Torinos royale centrum, Monte Rosas sneklædte tinder og Piemontes smukke søer, alt sammen ledsaget af det afvekslende og velsmagende piemontesiske køkken og regionens store vine.


Ankomst til Milano Malpensa lufthavnen. Under transporten fra lufthavnen vil rejselederen informere om praktiske ting, som kan være nyttige under rejsen.

Dag til dag program

Dag 1

Vort første stop bliver et af Italiens vigtigste grappa-destillerier. Her lærer vi, hvordan man fremstiller denne ædle drik, før der bliver skænket en aperitif til os. Vor frokost vil bestå af forskellige piemontesiske specialiteter akkompagneret af 4 af husets egne glimrende vine. Afslutningsvis er der fri grappa- og likørsmagning I baren.

Vi har nu en time frem til vort slot Castello di Pavoneog efter indcheck bliver der tid til lidt afslapning, før vi mødes til en velkomstdrink. Aftenens middag på 4 retter serveres i en af slottets mange smukke sale.

Dag 2
Dagen starter op af formiddagen, og målet er Le Langhe, et af verdens førende vinområder. Områdets mest berømte vine er Barolo og Barbaresco, men der laves mange andre spændende vine her.

Dem oplever vi under vor lette frokost på en lille familiedrevet vingård, som ligger i hjertet af Barolo-området. Frokosten akkompagneres af 5 af husets dejlige vine, blandt andet deres egen Barolo.

Efter frokost fortsætter vi til næste lille landsby, hvor vi skal lære om “Jordens Guld”, de berømte trøfler fra egnen. Disse trøfler er så højt skattede, at man ligefrem har et universitet for trøffelhunde. Og det er i selskab med både rektor og én af de dygtige “elever”, vi begiver os ud på en lille jagt, hvor vi selv får mulighed for at grave trøflerne frem, ivrigt hjulpet af hunden. Vi afslutter på selve universitetet, hvor mamma vil servere lidt smagsprøver på produkter med trøffel og en anden af egnens specialiteter, hasselnødder.

Vi kører nu ad en smuk vej op over selve Barolo-landsbyen og har en flot udsigt ud over de mange vinmarker. Men den kan knapt overgå den udsigt, der venter os på vor restaurant. Herfra ligger hele området for vore fødder.

 Aftenens middag er et sandt festfyrværkeri af lækre retter og herlige vine. Vi er sent tilbage på slottet.

Dag 3
Efter den sene hjemkomst bliver der i dag mulighed for at sove lidt længere, idet dagens program begynder op af formiddagen med en lille historisk rundvisning på “vort” slot. Herefter nyder vi en lille 3-retters frokost, før vi for alvor skal indføres I Piemontes køkken.

Slottets kok vil om eftermiddagen lære os hemmelighederne bag flere af de typiske egnsretter, og således hjælpes vi ad med at kreere aftenens middag. Efter selve madlavningskurset bliver der en lille pause til omklædning og en eventuel aperitif i baren, hvorefter tiden er inde til at nyde den middag, vi selv har lavet.

Dag 4
Vi forlader nu Piemonte og kommer til lillebror, Val d’Aosta. Denne region kaldes også for Europas Tag, da vi her finder Europas højeste bjerge, Mont Blanc, Matterhorn og Monte Rosa.

Vi ankommer til skibyen Champoluc, præget af den gamle Walser-kultur. Dette var et germansk folk, som begav sig over Alperne og slog sig ned netop her i området.

Vor første oplevelse bliver et par timers trekking I de naturskønne omgivelser. Praktisk fodtøj og varmt tøj bør medtages. Det meste af dagen foregår knapt 2.000 meter over havet, og vi oplever betagende udsigter op mod Monte Rosa’s store gletscher.

Fremme I Champoluc venter en velfortjent frokost på 4 retter os, og Il Digestivo er en helt speciel oplevelse.

På vej hjemover besøger vi en lille oste- og delikatessebutik, hvor man lagrer sine egne Fontina-oste.

Tilbage på slottet er der tid til omklædning før middagen, som akkompagneres af en lille koncert.

NB! Dag 4 og 5 kan flyttes i tilfælde af dårligt vejr!

Dag 5
Dagens udflugt går til Piemontes hovedstad, Torino. Byen er nok bedst kendt som hjemstedet for FIAT og for Vinter-OL i 2006. Men langt færre er klar over, at samlingen af Italien i 1861 udsprang herfra, da Torino var hovedstad i kongeriget Savojen og Sardinien. Byen blev derfor det forenede Italiens første hovedstad, og det majestætiske fornægter sig heller ikke i denne elegante barokby.

Torino byder på statelige paladser, spændende museer, elegante butikker, historiske cafeer og selvfølgelig et væld af gode restauranter, som overalt i Piemonte.

Gå ikke glip af udsigten fra “Mole”. En elevator fører op igennem midten af Torinos film-museum, og fra toppen af tårnet har man en imponerende udsigt over byen. Et andet “must” er Europas bedste egyptiske museum. Ellers er det let blot at fortabe sig i de mange eksklusive butikker og elegante cafeer.

Tilbage på vort slot bliver middagen middelalderlig. Under middelalderen var de to vigtigste spiseredskaber træskeen og fingrene. Slottet har skabt middelalderstemning i vor riddersal, kokken har lavet historiske retter, og vi bliver kun udrustet med en træske (og ekstra servietter).

Dag 6
Dagen byder på smukke oplevelser ved Piemontes to største søer, Lago Maggiore og Lago d’Orta.

Indledningsvis besøger vi Orta-søen, hvor vi fra bussen fragtes med et lille elektrisk tog ned til selve byen Orta, som absolut er en af de hyggeligste landsbyer i hele Italien. Vi tager en lille sejltur ud forbi klosterøen, San Giulio, før der bliver tid til at finde lidt frokost på egen hånd.

Ud på eftermiddagen går turen forbi Lago Maggiore, hvor vi gør holdt i byen Stresa med udsigt over mod De Borromeiske Øer, Isola Madre, Isola Bella og Isola dei Pescatori.

Vi er tilbage sidst på eftermiddagen tids nok til lidt afslapning og omklædning, før vor sidste middag med 5 retter bliver serveret.

Dag 7
Efter morgenmaden kører bussen til Milano Malpensa lufthavnen, hvor vi må tage afsked med vidunderlige Italien for denne gang.

 

Læs også:

Book her
  Book online

  Bestil nemt din rejse til Italien, Frankrig eller Tyskland

  Klik her


  Nyhedsbrev
  Ja tak, jeg ønsker gratis nyhedsbrev
  E-mail