Strejftog i Cinque Terre og Portofino - Dag til dag program

Ligurien byder uden tvivl på en af Europas smukkeste kyststrækninger. Ikke mindst i den del af regionen, som ligger øst for hovedstaden Genova med de pragtfulde farverige fiskerbyer i Cinque Terre og Portovenere og de mondæne, smukke og frodige egne omkring Portofino og Santa Margherita.
Vi oplever herlige sejlture langs de vidunderlige kyster og kommer helt tæt på naturen på vore daglige vandringer blandt oliven, vin og vildtvoksende basilikum.
Og der bliver også gode gastronomiske oplevelser, hvor det meste i sagens natur står i havets tegn. Ligurien er kendt for sin friske fisk og sine herlige skaldyr, sine friske og lette hvidvine, sin elegante olivenolie og selvfølgelig basilikum, en vigtig ingrediens i pesto.
På vort flotte hotel midt i H. C. Andersens yndlings by, Sestri Levante, nyder vi alle aftener egnens lette og velsmagende retter. 


Ankomst til Milano Malpensa lufthavnen. Her venter vor bus og rejseleder, og under transporten til Sestri vil rejselederen fortælle om dagene, der venter os.
Vel fremme checker vi ind på Grand Hotel Villa Balbi, og der bliver lidt tid til afslapning, før vi tager en lille slentretur rundt i Sestri for at lære byen bedre at kende.
Som alle aftener nyder vi en lækker middag i hotellets elegante og glimrende restaurant akkompagneret af de lokale vine.

Dag til dag program

Dag 1

Dag 2
Vor dag starter med at pakke madpakker i rygsækken for derefter at tage toget til Riomaggiore, den sydligste af de fem byer i Cinque Terre. Her går vi om bord på en af rutebådene, som trafikerer kysterne her. Vor sejltur fører os til flotte Portovenere, som netop er med på Unescos Verdensarvsliste sammen med Cinque Terre. Vi går igennem den hyggelige by og kommer nu ud på vore vandrestier. Undervejs oplever vi mange imponerende udsigter over Middelhavet. Vi stopper undervejs for at nyde vor lækre madpakke, før vi fortsætter og kommer helt frem til Riomaggiore. Herfra tager vi toget hjem til Sestri og indtager en velfortjent middag på hotellet.
Dagens vandring varer ca. 5 timer.

Dag 3
Vi tager nu toget nordpå og kommer til dejlige Santa Margherita Ligure. Her stiger vi ombord på vor båd, som sejler os ud til San Frutuoso klostret. Klostret ligger på spidsen af Tigullio-halvøen og er svært at komme til på anden måde. Vi begynder herfra dagens vandring og når den charmerende by Camogli, hvor der bliver tid til at nyde både en velfortjent frokost på egen hånd og til at strejfe rundt i den hyggelige by. Ud på eftermiddagen tager vi toget hjem til Sestri.
Dagens vandring varer ca. 3 timer.

Dag 4
Vi drager på ny sydpå til Cinque Terre og en lidt lettere dag, idet vi når den nordligste af de fem byer, Monterosso. Herfra går vi til nabobyen Vernazza, som nok er den hyggeligste af byerne. Undervejs oplever vi de mest utrolige udsigter. Vi er fremme ved frokosttid, og mange lokkes sikkert af de gode fiskerestauranter på havnetorvet.
Midt på eftermiddagen tager vi toget hjem, og der bliver tid til at udforske Sestri nærmere eller blot slappe af på en af byens mange hyggelige cafeer med udsigt over Stilhedens Bugt.
Dagens vandring varer ca. 1,5 time.

Dag 5
Vor dag bliver en pause fra natur og vandringer, men vi kommer til at bruge bentøjet alligevel, da vi besøger regionens hovedstad, Genova. Vel fremme med toget går vi sammen til det gamle centrum ved P.zza Ferrari. Her ligger blandt andet Genovas berømte operahus Carlo Felice. Vi går nu igennem Via Garibaldi, hvor vi finder flere af Genovas fremragende kunstmuseer.
Her svinger vi så ind i de smalle gyder, som udgør den store del af Europas største historiske bykerne.
Og vor lille fælles tur slutter på det moderniserede havnetorv, hvor blandt andet Europas største akvarium ligger, samt flere interessante søfartsmuseer. Inden vi skilles, ser vi også bygningen, hvor Marco Polo for første gang fortalte om sine fantastiske rejser i østen.
Der bliver nu tid til at udforske denne spændende by i eget tempo og til at få lidt frokost, inden vi samles sidst på eftermiddagen og tager toget hjem til Sestri.

Dag 6
Dette bliver vor sidste dag i Cinque Terre. Vi når Riomaggiore med toget og går så ud på Via dell’Amore, som er en smuk sti, der fører os til Manarola. Fra Manarola går vi ud på vandrestierne og kommer op til Corniglia. Byen er måske den mindst interessante af de fem, men ligger til gengæld smukt oppe i landskabet med storslåede udsigter over havet.
Vor vandring fortsætter ned til havet igen, og vi når Vernazza lidt ud på eftermiddagen, hvor der bliver tid til en sen lille frokost på egen hånd, før toget bringer os hjem til Sestri.
Dagens vandring varer ca. 3,5 time.

Dag 7
Endnu en gang når vi Santa Margherita for at stige om bord på båden til San Frutuoso. Herfra går vi til Italiens nok mest eksklusive kystby, Portofino. Udsigten på denne tur tager også pusten fra enhver.
Husene langs den naturlige havn går igen i mange af de italienske turistbrochurer.
I havnen ligger de store lystyachter, og måske møder vi en kendt film- eller sportsstjerne.
Vi er passende fremme i Portofino ved frokosttid og mange vil sikkert benytte lejligheden til at sidde på en af udeserveringerne i havnen og nyde den elegant afslappede atmosfære, som hersker i byen.
Vor sidste vandring bliver tilbage til Santa Margherita, hvorfra vi tager toget hjem til Sestri og sammen mindes de mange flotte indtryk under den sidste middag i vor elegante restaurant.
Dagens vandring varer ca. 3 timer.

Dag 8
Afrejse til Milano Malpensa for videre hjemrejse.

Læs også:

Book her
  Book online

  Bestil nemt din rejse til Italien, Frankrig eller Tyskland

  Klik her


  Nyhedsbrev
  Ja tak, jeg ønsker gratis nyhedsbrev
  E-mail